• Op werkdagen voor 12.00 besteld is dezelfde dag verzonden!
  • Verse producten direct van de boer!
  • Op werkdagen voor 12.00 besteld is dezelfde dag verzonden!
  • Verse producten direct van de boer!

Nederlandse witte asperges

€ 7,45


Beschrijving

Heerlijke witte asperges kopen bij Boerderijproductenshop.nl


Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken. Deze (h)eerlijke asperges zijn op duurzame en verantwoorde manier verbouwd in Nederland door de lokale boer. De witte asperge is enkele maanden per jaar in seizoen en is hierdoor samen met de geweldige smaak erg gewild. Je maakt met deze unieke groente de meest smaakvolle gerechten. Denk bijvoorbeeld aan asperges met zalm of juist met ham en ei. Dit laatste is een echte klassieker. Deze asperges zijn al ontdaan van de schil waardoor jij ze in een handomdraai klaar hebt.


Witte asperges bewaren, schoonmaken en bereiden? Dat doe je zo!


De kwaliteit van de asperges blijft het beste wanneer de groente in een schone, vochtige doek wordt gewikkeld en daarna in de koelkast wordt bewaard in het groentevak. Wanneer je klaar bent om de asperges te bereiden was deze dan eerst in koud, stromend water om eventuele resten van aarde te verwijderen. De asperges kunnen ook in de vriezer worden bewaard. In de vriezer zijn de asperges erg lang houdbaar. Zorg er echter wel voor dat de asperges schoon zijn voordat je deze invriest. Om de asperges te bereiden kan je het onderstaande stappenplan volgen. Uiteraard kan je aan de bereiden ook geheel je eigen invulling geven.


  1. Pak een brede pan waar de asperges plat in kunnen liggen en doe de asperges hier in. Indien de asperges bevroren zijn hoef je deze niet eerst te ontdooien.
  2. Vul de pan met koud water tot dat de asperges volledig onder water staan.
  3. Voeg aan het water een ruime hoeveelheid zout toe.
  4. Plaats een deksel op de pan zodat de asperges goed zijn afgedekt en er niet te veel water kan verdampen. Een schone theedoek kan ook worden gebruikt indien je geen geschikte deksel hebt voor de pan.
  5. Zet het vuur aan en breng het water aan de kook. - Verlaag het vuur tot het water een rustige kook heeft. Afhankelijk van de dikte moeten de asperges zo'n 8 tot 10 minuten koken. Controleer de asperges met een vork op gaarheid. Wanneer de vork de asperge doet buigen is deze gaar. Dit is ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur.
  6. Wanneer de asperges de gewenste gaarheid hebben haal je deze uit het water en laat je ze uitlekken. Gebruiker hiervoor een schone theedoek of keukenpapier om zoveel mogelijk water van de asperge af te nemen.
  7. Serveer de asperges en eet smakelijk!